Logo

O meni

Bachelor prava.
Početna O meni Projekti Blog Kontakt
Engleski jezik English
Ko je Kenan Gutić?
Kenan Gutić
Kenan Gutić diplomirani je pravnik, informatičar i aktivista po pitanju unaprijeđenja obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Rođen je 1995. godine u Tuzli gdje je završio Gimnaziju "Meša Selimović" i Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli. Tokom studija na fakultetu aktivno se bavio socio-ekonomskim reformama u Bosni i Hercegovini, sa posebnim naglaskom na obrazovanje. Tokom 2018. godine, zajedno sa timom studenata iz Banja Luke i Tuzle, odnio je pobjedu na EU4YOU takmičenju sa projektom ConnectED što je bio osnov za predstavljanje Bosne i Hercegovine i projekta pred institucijama Europske unije u Briselu. Svoje dalje zalaganje usmjerio je na uvođenje praktične nastave u obrazovni proces visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini kroz projekt Studentskom praksom brže do posla.
Iskustvo
Iskustvo sticao kroz rad na različitim pravnim, informatičkim i logističkim poslovima/aktivnostima, odnosno kroz pozicije administrativnog asistenta, generalnog sekretara nekoliko različitih udruženja, korespondenta i organizatora nekoliko konferencija, saradnika na projektima, administratora velikog broja web stranica, prevodioca i pravnog pripravnika.
Reference

Diana Šehić

Direktorica
Udruženje “Prava za sve”
"Sa Kenanom sam sarađivala na nekoliko velikih projekata i mogu reći da se radi o veoma odgovornom i savjesnom saradniku, uvijek spremnom za učenje i rad sa pozitivnim stavom, pred kojim sasvim sigurno stoji mnogo uspjeha u budućnosti. Sigurna sam da će svi koji budu radili sa Kenanom biti prezadovoljni."
April, 2020. godine

Zvezdana Žujo

Suvlasnik i direktor
Communis Sarajevo
"Sa Kenanom Gutićem sam sarađivala godinu dana na EUSR projektu pod nazivom E4U. Zadovoljstvo mi je predstaviti Kenana kao savesnog, odgovornog, motivisanog, kreativnog, revnosnog i proaktivnog timskog igrača. Poseduje izražene komunikacione i IT veštine. Bio je posvećen projektu 24/7. Topla preporuka za saradnju."
Mart, 2020. godine

Doc. dr. sc. Jasmina Smajić

Dr. med., primarijus
JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla
"Dugogodišnja saradnja Udruženja doktora medicine anesteziologa-reanimatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine sa Kenanom Gutićem za svaku je pohvalu. Odgovoran, korektan i precizan u realizaciji dogovorenih aktivnosti, Kenan je osoba koju bih svakome preporučila za saradnju."
April, 2020. godine

Prof. dr. Dževad Mahmutović

Zamjenik ministra
Ministarstvo ljudskih prava i izbjeglica BiH
"Kenan Gutić, momak izuzetne energije i posvećenosti ka novim znanjima, vještinama i prijateljstvima, na dobrobit njega i društva u kojem živi. Uspjeh u privatnom i poslovnom planu je pred njim, a ja sam sretan što ću, nadam se, biti dio tih uspjeha. Ne mijenjaj se Kenane, samo ustraj na svom putu i na mene uvijek računaj."
Mart, 2020. godine

Ljubiša Mićić, ma

Viši asistent
Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci
"Kenan je ozbiljan, posvećen i svestran mladi profesionalac s kojim je bilo zadovoljstvo raditi u zajedničkom projektu. Zajedno smo, u konkurenciji 16 javnih visokoškolskih ustanova, odnijeli pobjedu i predstavljali BiH u EU institucijama."
Mart, 2020. godine

Prof. dr. Anita Petrović

Prodekan za nastavu i studentska pitanja
Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli
"Odgovoran, vrijedan, komunikativan i veoma inteligentan. Ima odlične organizacijske kvalitete i liderske sposobnosti, ali istovremeno ima i sposobnost timskog rada. Raspolaže pravničkim, informatičkim znanjem, znanjem stranih jezika, kao i drugim neformalnim znanjima, stoga može kvalitetno i brzo odgovoriti svim postavljenim zadacima i izazovima."
Mart, 2020. godine

Prof. dr. Adnan Ibrahimović

Redovni profesor
Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli
"U toku organizacije i održavanja Naučnog skupa E – GTZ 2016 uočio sam da se radi o odgovornoj, pouzdanoj, ambicioznoj i osobi od povjerenja. Posjeduje vještine timskog rada, a što je posebno značajno posjeduje i liderske vještine. S punom savješću i predanošću izvršava povjerene mu zadatke, te je također jako dobar organizator i realizator osmišljenih projekata i programa. Posjeduje istančan osjećaj za društveno korisnim i progresivnim idejama u cilju obezbjeđenja kvalitetnijeg okruženja i uslova za demokratski napredak. Na osnovu toga, čini mi posebno zadovoljstvo i čast da dam svoju preporuku za kolegu Kenana Gutića, nadajući se da ćete mu pružiti priliku da u saradnji sa Vama pokaže svoje profesionalne vještine i ljudske (karakterne) vrline."
April, 2020. godine

Mirnes Ajanović, ma

Advokat i političar
Advokatska kancelarija Mirnes Ajanović
"Kenan Gutić je prilikom naše saradnje pokazao marljivost i posvećenost u svim zadacima koji su se našli pred njim, a u svakom trenutku djelovao je timski. Posjeduje istačan osjećaj za organizaciju, sistematizaciju i preciznost, a u kombinaciji sa njegovim informatičkim i pravnim vještinama biva saradnik kojeg bi mogao preporučiti svakome."
Januar, 2021. godine

Prof. dr. Vedad Gurda

Prodekan za naučno – istraživački rad
Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli
"Sa kolegom Kenanom sam sarađivao nekoliko godina na uređenju web stranice Pravnog fakulteta i moram istaći da je saradnja bila izuzetno plodotvorna i uspješna. Kolega Kenan je pokazao izuzetnu marljivost i odgovornost u administriranju navedene stranice, ali i visoki nivo proaktivnosti u iniciranju različitih akcija vezanih za unapređenje položaja studenata na našem fakultetu, kao i poticanju studentskog aktivizma."
Mart, 2020. godine

Prof. dr. Nedim Suljić

Prodekan za naučno-istraživački rad
Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli
"Kenan Gutić je tokom priprema i održavanja konferencije Energetska efikasnost kao element održive tranzicije energetskog sektora koja je održana 13.11.2019. godine u Tuzli pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, pokazao visoke organizacione sposobnosti, profesionalnost i stručan rad koje su doprinijele uspješnom održavanju konferencije."
Mart, 2020. godine

Vahid Čamdžić

Advokat
Advokatska kancelarija Čamdžić
"Sve preporuke za mladog, talentovanog i stručnog momka koji je za vas dostupan 24 sata."
Januar, 2021. godine

Selma Mustačević

Projektna koordinatorica
Udruženje „Amica EDUCA“
"Sa Kenanom Gutićem sam imala priliku surađivati 2019. godine kada je volontirao u Udruženju Amica Educa na projektu Prava i poštovanje bez obzira na spol. Cilj projekta je bio prevencija nasilja u porodici. Kenanove odgovornosti su uključivale planiranje aktivnosti, učešće na uličnim akcijama, uspostavljanje kontakta sa relevantnim organizacijama i udruženjima na TK, izvještavanje te mnogobrojne druge aktivnosti. Kenan ostavlja utisak vrijedne i ambiciozne osobe, otvorena uma i pune ideja i entuzijazma za rad u zajednici. Kenan je vrsta mlade osobe koja se ne zaustavljava samo na određenim zadacima nego je uvijek spremna da uradi i ponudi više, te sam sigurna da će u životu ne samo ispuniti nego prevazići očekivanja okoline."
Mart, 2020. godine

© Sva prava zadržana. Autorska prava.